Plana web, no oficial i independent, de La Figuera (Priorat - Catalunya)
   Sou a:       LFOL > Notícies   

NOTÍCIES

06 d’abril 2001

 

GEPEC - Comunicat de premsa

MANIOBRA POLÍTICA DE CiU

Sembla ser que vint-i-un alcaldes, a títol individual o en suposada representació dels seus ajuntaments, s'han adherit a un manifest impulsat per l'alcalde de Cabassers que defensa l'autonomia municipal per autoritzar centrals eòliques. El document està signat pels alcaldes de Margalef, Cabassers, la Morera de Montsant, la Bisbal de Falset, Poboleda, el Molar, Cornudella, Prades, la Palma d'Ebre, Alforja, la Febró, Capafonts, Garcia, Xerta, Pinell de Brai, la Torre de Fontaubella i els garriguencs de Bellaguarda, la Granadella, Juncosa i Carinyena de les Garrigues.

Evidentment que aquesta maniobra política obeeix a una estratègia impulsada per CiU, ja que tots els alcaldes signants son d'aquesta coalició política i pretén contrarestar a la situació de bloqueig que sofreix la implantació irracional de centrals eòliques en espais d'interès natural i altres d'interès cultural, històric i paisatgístic, per la tossuderia del Govern (també de CiU) en fer les coses malament.

Constatem la persistència de mantenir un discurs xenòfob en tant en quan s'erigeixen com a "marshals del far west" i pretenen imposar el seu personal criteri i la seva raó com a pensament únic. Segurament, que la decisió no esta refrendada per la unanimitat dels plenaris dels seus ajuntaments respectius, i això diu molt en favor del seu estil de fer política i aplicar la democràcia.

Els alcaldes obvien que totes les agrupacions relacionades amb la hosteleria i el turisme rural estan en contra de la construcció de centrals eòliques als seus municipis, donat que han fet una aposta realista per un desenvolupament rural basat en el foment del turisme ecosostenible. Els alcaldes obvien que els seus municipis, majoritàriament estaran inclosos dins de futurs parcs naturals, incompatibles amb la implantació de centrals eòliques. Els alcaldes menyspreen als qui demanen una ordenació del territori i de les seves riqueses natural, diferent. Els alcaldes confonen als seus convilatans i els utilitzen pels seus interessos econòmics i polítics, sense tenir en compte la pluralitat de sinèrgies i posicionaments. Els alcaldes en definitiva aposten demagògicament per malbaratar el preuat tresor del patrimoni natural que tenen als seus municipis i que ha de ser l'eina fonamental per la reactivació econòmica de llurs pobles i que és patrimoni de tots... dels de casa i dels de fora.

Els seus propis administrats els hi recordaran els seus errors a les properes eleccions municipals.


Reus, 06 d'abril del 2001


This page is powered by Blogger. Isn't yours?